Kiegészítette jövedelmét

2024.01.23. 11:49

Jó pénzért árulta a drogot egy tarnaörsi nő

A Hevesi Járási Ügyészség jelentős mennyiségre kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt emelt vádat a közelmúltban.

Heol.hu

A képen gy kibontott fólia tartalma látható, benne az anyaggal

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint egy 60 éves tarnaörsi asszony 2021 júniusában úgy döntött, hogy alacsony jövedelmét azzal egészíti ki, hogy új pszichoaktív anyagot szerez, majd azt értékesíti. A vádlott a beszerzett anyagot pakkokra csomagolta szét és azokat különböző összegért, ezer és hatezer forint közötti összegért árulta - derült ki dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész keddi tájékoztatásából.

A nő lakásán 2023 júliusában értékesítési célzattal 175 pakett, alufóliába csomagolt N-etil-norpentedron tartalmú fehér por volt.

A nő a tevékenysége során – melyet őrizetbe vétele szakított meg – legalább 2313,89 gramm új pszichoaktív anyagot szerzett meg, mely a jelentős mennyiséget meghaladja.

A vádlott letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését.

A Hevesi Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A nő esetében az ügyészség 6 év szabadságvesztés és 6 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádhatóság 30.359.000 forint erejéig vagyonelkobzás elrendelésére is indítványt tett.

Dr. Gubala Ádám Miklós arról is beszámolt, hogy a Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki új pszichoaktív anyagot kínál, átad, forgalomba hoz vagy azzal kereskedik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetési tétel öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt jelentős mennyiségre követik el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában