Erőszak

2024.01.04. 15:45

Leütöttek egy férfit Gyöngyösön, mert nem adott cigit. Itt az újabb fejlemény az ügyben

A gyanúsítottak fellebeztek a bíróságon, miközben állítólag nem csak bántalmazták, meg is lopták a sértettet.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a két férfival szemben, akik erőszakkal vették el a sértettől az értékeit - tudatta portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a két férfit, hogy 2024. január 1-én a hajnali órákban Gyöngyösön az előttük haladó sértettet leszólították, hogy cigarettát kérjenek tőle. A sértett a kérésnek nem tett eleget, így a gyanúsítottak közösen erőszakosan léptek fel ellene, majd egyikük ököllel arcon ütötte a férfit, melytől a sértett a földre került. A fekvő sértett zsebeit átkutatva a támadók a bántalmazott férfitól elvették cigarettáját, elektromos cigarettáját és a telefonját is, majd távoztak a helyszínről - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte, a nyomozás rablás bűntette miatt van folyamatban. Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a terheltek esetében tartani lehet attól, hogy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követnének el. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a terheltek letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában