Beavatkozások

2024.01.26. 12:50

Parkólóra és telefonvezetékre is zuhant fa Hevesben

Műszaki mentések, leszakadó faágak és tüzek adtak munkát a tűzoltóknak csütörtökön.

Heol.hu

Csütörtökön 10 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 5 műszaki mentést 8 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre - közölte portálunkkal Nagy Csaba katasztrófavédelmi szóvivő. Ismertette is az eseteket.

  • Kora reggel árokba csúszott egy autó a 3-as főúton Gyöngyös határában. A jármű  fele az úttesten maradt és akadályozta a forgalmat. A város hivatásos tűzoltói kitolták a kocsit az árokból, az eset során senki nem sérült meg.
  • Két személyautó ütközött össze a Bükkszék és Bátor közötti útszakaszon reggel. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd az egyik autót az útról letolták. A mentők két sérültet szállítottak kórházba.
  • Kigyulladt egy személyautó délelőtt Erdőtelken, a Dózsa György utcában. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízzel oltották el a lángokat, majd visszahűtötték a forró karosszériát. Az eset során személyi sérülés nem történt.
  • Egy tizenkét méter magas fa telefonvezetékre és kerítésre dőlt délután Hatvanban, a Népkert utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát, a vezeték nem szakad el.
  • Egy fa négy méteres ága szakadt le a gépjárműparkoló területére délután Egerben, a Cifrakapu úton. Az egri hivatásos tűzoltók a faágat eltávolították, majd a veszélyes területet kordonszalaggal a gépjárművek elől elzárták.
  • Kéményben lerakódott korom gyulladt meg kora este Verpeléten, a Micsurin úton. Az egri hivatásos tűzoltók a kazánban megszüntették az égést, majd a kémény faláról az izzó réteget lekotorták, annak használatát felülvizsgálatig megtiltották. A ház fűtése továbbra is biztosított volt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.
  • Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy csaknem nyolcvan négyzetméteres családi ház éjszaka Erken, a Vak Bottyán János úton. A hevesi hivatásos, illetve a jászárokszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók négy gépjárművel vonultak az esethez, több oldalról, három vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.
  • Összeütközött két személyautó Horton, a Kossuth Lajos úton éjszaka. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd biztosították a helyszínt. A balesetben az egyik jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában