Továbbképzés

2024.01.28. 19:00

Tanulással adnak esélyt maguknak az egri börtönben

Az elvégzett tanulmányoknak köszönhetően nagyobb eséllyel tudnak majd visszailleszkedni a társadalomba az egri börtönben raboskodók.

Molnár Helga

Tanulással kezdődött az év az egri börtönben

Forrás: bv.gov.hu

A Heves Vármegyei Szakképzési Centrummal együttműködve alapfokú oktatás indult a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak részére, mely tíz fogvatartott részvételével indult el – olvasható az intézet honlapján.

A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés folyik, amelynek célja, hogy az alapfokú végzettséggel nem rendelkező, 16. életévüket már betöltött fiatalokat felkészítse a szakmatanulásra. Sikeres teljesítés esetén alapfokú végzettséget igazoló tanúsítványt nyújt azoknak a fogvatartottaknak, akik nem fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat.

A programban mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap. A programot sikeresen befejezők tovább léphetnek a műhelyiskolai képzésbe, ahol 200 óra időtartamban részszakmát tanulhatnak. Az intézetben szobafestő vagy pincérsegéd részszakma elsajátítására lesz lehetősége a tanulóknak.

Az elvégzett tanulmányok és az újonnan megszerzett végzettségeknek köszönhetően a fogvatartottak szabadulást követően nagyobb eséllyel tudnak majd visszailleszkedni a társadalomba és a munkaerőpiacra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában