Honvédség

2024.02.13. 10:07

100 kilós szovjet bombát találtak Hatvantól nem messze

Szennyvíz vezeték árok ásása közben találtak robbanótestet. Kiderült, 100 kilós szovjet bombát találtak Hatvantól nem messze, Erdőkürtön.

Heol.hu

A Magyar Honvédség 100 kilós légiromboló bombát is talált a gelyszínen

Forrás: honvedseg.hu

A Nógrád vármegyei Erdőkürt külterületéről érkezett bejelentésre vonultak ki a közelmúltban az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred tűzszerészei, akik a településen szennyvíz vezeték árok ásása közben találtak egy feltételezett robbanótestet – számolt be a honvedelem.hu. Kiderült, 100 kilós bombát találtak.

100 kilós szovjet bombát találtak Hatvantól nem messze
100 kilós, hatalmas szovjet bombát találtak Hatvantól nem messze
Forrás: honvedseg.hu

Beszámolójuk szerint a kiérkező tűzszerész járőr parancsnoka, Kiss Henrik főtörzsőrmester megállapította, hogy a helyszínen egy második világháborús, szovjet, 100 kilogrammos romboló légibomba került elő. Az eszköz orr és fenék gyújtószerkezeteit eltávolították, majd azokat a kijelölt helyen robbantással megsemmisítették, a bombatestet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították későbbi megsemmisítés céljából. A honvédség honlapján még több fotó található a műveletről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában