Tanulságos bűnügyek

2024.02.22. 21:48

Hét évet kapott az erőszakoskodó hurkatolvaj

Az elmúlt négy évtized kiemelkedő és igen tanulságos bűnügyei Heves vármegyében.

Dr. Szalay Zoltán

Remélhetőleg a községbeli 23 éves P. E. is szemrehányást tesz majd magának a rács mögött mindazért, amit cselekedett. Lesz bőven ideje rá. A dúvad fiatalember olyan súlyos bűncselekményekért kellett, hogy feleljen, mint erőszakos közösülés, súlyos testi sértés, lopás és magánlaksértés. 
A történtekről a Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság számolt be az 1986. de­cember 28-i számában. Előzményként a korabeli megyei napilap arról írt, hogy az ifjút pár éve, még 19 esztendősen ítélték négyévi börtönre, mert erőszakkal hajtott férfiúi uralma alá egy nőt. Feltételesen szabadult 1986. február 16-án. Ámokfutóvá vált május 3-ról 4-re virradóan. 

Egy lakodalomba hívták meg a faluban, ahol élt. Ott a szemtanúk szerint békésen evett-ivott, egyáltalán nem rítt ki a társaságból. Éjfél tájékán azonban észrevétlenül távozott. Ám nem hazament. Megtudta, hogy a vendéglátók egy közeli pincében tárolják az élelmet. Odasettenkedett, lefeszítette a lakatot. Bent földhöz vágott néhány tortát, egy leveses fazekat, s nejlonzsákba összegyűjtött 35 kiló nyers hurkát, 5 kilónyi rántott húst. A zsákmányt egy ház egyik óljában rejtette el. 

S ha már ott járt, eszébe jutott más is. Ugyanitt lakott egy 58 éves nő, akivel a lagziban is találkozott. Hívatlan vendégként berúgta a lakása bejárati ajtaját, és ütni, fojtogatni kezdte a nőt. Ezután perverzitásokra próbálta kényszeríteni. A tiltakozás hatására a kezével szétroncsolta a hölgy nemi szervét, majd közösült vele. 

Vértől ázva ezután a patakot kereste, hogy lemossa magáról a szennyet, de csak a helyi téesz udvaráig jutott el. Itt lakott J. I. és a felesége. Az ekkor már dühöngő terhelt abba a lakásba is betört, nekitámadt a férjnek, és csupán a segélykiáltások hallatán szaladt el. 
Az Egri Városi Bíróság büntetőtanácsa a különös visszaeső fiatalt első fokon hétévi börtönbüntetéssel sújtotta, s nyolc esztendőre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

A fellebbviteli tárgyaláson, a Heves Megyei Bíróság az ügyész indítványát tartva mérvadónak, helybenhagyta a városi bíróság ítéletét, így az jogerőre emelkedett. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában