Az elmúlt négy évtized tanulságos bűnügyei

2024.02.16. 14:01

Leszúrta a nőt, elmosta a kést, s inni ment az egri férfi

Látszólag átlagos, ám sajnos egy asszony halálával végződött késelés ügyében kellett nyomozniuk a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyeseinek 1986 októberében. A Heves Megyei Hírlap jogelődje, a Népújság az 1986. október 20-i számában adott hírt a történtekről. 

Dr. Szalay Zoltán

A kés a leggyakoribb emberölési eszköz

Fotó: Paul Biryukov

Ennek az emberölésnek az utóélete ugyanis eltért a szokványostól a tettes magatartása okán. 

Az újság ekképpen számolt be a bűntényről: az 55 éves egri K. J. kőművesnél egy csütörtöki napon kora délután telt be a pohár. No, nem a túlzásba vitt tivornyázás miatt. Annak ugyanis még nemigen látta a végét, hiszen az elmúlt évtizedei javarészt toroköblögetéssel teltek. 

K. 49 éves, foglalkozás nélküli feleségétől ugyan már korábban elvált, ám a lakásuk közös használatát állapította meg a bíróság. Ami az italozást illeti, egyikük sem tekinthette magát ártatlannak. Legalábbis környezetükben sokan így tudták. Ez a fajta életvitel vezetett el odáig, hogy mindinkább megelégelték egymás hoppáréit. 
Az említett napon is éles szóváltás kerekedett közöttük. Ennek a volt férj azzal vetett véget, hogy egy nagy kést az asszony bordái közé mártott, a szíve tájékán. A nő azonnal összerogyott, és – mint utóbb kiderült – rövidesen belehalt a sérüléseibe. 

A férfit viszont ez nem érdekelte: akkurátusan elmosta a szúróeszközt, összecsomagolt, s távozott otthonról. Alaposan beszeszelt, végül egy rokonnak és a szomszédjának mesélte el a történteket. Azok pedig hamarjában értesítették a rendőrséget. K. J.-t őrizetbe vették, s emberölés alapos gyanúja miatt folytatták vele szemben a eljárást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában