Beavatkozások

2024.02.21. 21:45

Melléképület kapott lángra Hevesvezekényen, mesterlövész lőtte ki a gázpalackot

Volt dolguk kedden a tűzoltóknak. Tűzhöz, balesethez vonultak.

Molnár Helga

Kedden 8 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 3 műszaki mentést 9 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Reggel árokba hajtott egy autó Halmajugra társégében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, a mentők egy könnyű sérültet kórházba szállítottak. Egymásba rohant két autó délelőtt Füzesabony határában. Az egyik jármű egy bokros területre sodródott. A város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel kivágták az autó körüli bokrokat, majd áramtalanították a kocsikat. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Délelőtt egy kisteherautó és egy személykocsi karambolozott Boconádon, a Hevesi úton. Az ütközés következtében az autó fának csapódott és félig az árokban állt meg. A kocsiból a hevesi hivatásos tűzoltók kiemeltek, majd a mentőknek átadtak egy embert, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Adácson egy hektáron, a pétervásárai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig Bükkszenterzsébeten fél hektáron égő elszáradt növényzet tüzét oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy háromszáz négyzetméteres melléképület este Hevesvezekény Alkotmány útján. Az ingatlan száz négyzetméteres, nyitott részében fát és gépeket tároltak, a másik részét műhelyként, valamint raktárként használták és egy lakrészt is kialakítottak benne. A hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók több oldalról fékezték meg a lángokat, amelyek a lakóházra nem terjedtek át. Az egységek két gázpalackot és egy hegesztőpalackot is kivittek az épületből, utóbbit a rendőrségi mesterlövésze kilőtte, megelőzve annak robbanását. A tűzben senki nem sérült meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában