Ellenőrzés

2024.02.13. 16:05

Orvhalászokat fogtak el a főcsatornán, a Tisza-tótól nem messze

Február 10-én csaptak le az orvhalászokra a Jászsági főcsatornán.

Molnár Helga

Orvhalászokra csaptak te a főcsatornán. A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége január 1-jén vált a Jászsági főcsatorna (a Tisza-tó zsiliptől a Kisköre-Füzesabony vasúti hídig) halgazdálkodási hasznosítójává. Az eltelt időszakban halőri csoport rendszeresen hajtott végre éjszakai ellenőrzéseket, melynek február 10-én meg is lett az eredménye – írja az egylet közösségi oldalán.

Halőreik két embert fogtak meg a csatorna műtárgyában, ahol marázsa hálókat húztak be azzal a céllal, hogy a műtárgyban csordogáló friss vízre oda úszó halakat megfogják és azokat eltulajdonítsák. Az orvhalászok nem rendelkeztek állami halászjeggyel és területi engedéllyel, valamint az elkövetés helyszíne kíméleti terület, ahol sem halászni, sem horgászni nem lehet.

Videót is megosztottak erről. (Ehhez segítség: a dátumot a felvevő eszközön nem állították el, ez megtévesztő lehet, de a felvétel február 10-ei. - a szerk.)

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában