Engedély nélkül

2024.02.05. 16:40

Pisztolyt talált, eltette magának a bükkszenterzsébeti férfi

Lőfegyverrel való visszaéléssel vádolják a férfit, aki a talált pisztolyt eltette. Engedélye nem volt.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki Bükkszenterzsébeten, a fatelep területén talált egy pisztolyt, amit eltett magának. Ezt 2003-ban tehette, vagy ezt követően - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész

pisztoly, bükkszenterzsébet, egri járási ügyészség
Ezt a pisztolyt találta meg a bükkszenterzsébeti férfi
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádlott a működőképes lőfegyvert a verpeléti műhelyében tartotta 2023 augusztusáig. A férfi a lőfegyver megszerzésére, tartására engedéllyel nem rendelkezett - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

Jogszabály:
A Büntető Törvénykönyv alapján, aki működőképes lőfegyvert engedély nélkül megszerez vagy tart bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az  Egri Járási Ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság a vádlottól lefoglalt működőképes lőfegyvert kobozza el - tette hozzá a szakember.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában