Segítenek a bajban

2024.02.16. 21:50

Őzet mentettek a tűzoltók Vécsen

Csütörtökön 7 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A három tűzesetet és három műszaki mentést 8 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

Hornyák Réka

Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatta portálunkat, miszerint csütörtökön kora reggel őz szorult egy ingatlan kerítésébe Vécsen, a Széchenyi István úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók erővágót és kéziszerszámokat használva, sérülés nélkül szabadították ki az állatot. 

A délután folyamán egy családi házhoz vonultak a hivatásosak, mert jelzett a szén-monoxid-érzékelő a ház egyik szobájában Hevesen, a Kolozsvári utcában. A város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a gyilkos gázt az ingatlanban. A gázszolgáltató egy veszélyes gázkészüléket kizárt a szolgáltatásból, a ház továbbra is fűthető maradt. A jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, szintén csütörtökön délután beleakadt egy darus jármű daruja az út felett húzódó hídba Hatvanban, a Robert Bosch úton. Az eset jelentős kárt okozott. 

Három tűzesethez is kivonultak

Csütörtök hajnalban menet közben gyulladt ki egy jármű Hevesen, az Egri utcában. Az autó utasai ki tudtak szállni a kocsiból. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vízsugarakkal oltották el a tüzet, majd az útról letolták a járművet. Az eset során személyi sérülés nem történt. 

Délután száraz növényzet égett Tarnalelesz és Szúcs között a 25-ös főút mellett. A pétervásárai hivatásos tűzoltók oltották el a százötven négyzetméternyire kiterjedő lángokat. 

Este pedig Abasárra mentek a hivatásosak, mert teljes terjedelmében égett egy több mint harminc négyzetméteres melléképület az Aba téren. Korábbi cikkünkben olvashatnak a több tíz tűzoltót és számos vízsugarat igénylő tűz részleteiről.  

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában