Bűnügy

2024.03.26. 11:25

Egerben akarták ellenőrizni a két embercsempészt

Egerben kapcsolták volna le őket, de továbbhajtottak.

Molnár Helga

Társtettesként, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt hat év fegyházbüntetésre ítélt és Magyarország területéről tíz évre kiutasított az Ózdi Járásbíróság két embercsempészt – közölte a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a két külföldi állampolgár kilenc Németországba illegálisan bevándorolni szándékozó külföldi férfit csempészett Magyarországon keresztül.

Az első- és a másodrendű vádlott tavaly júniusban külön gépjárművel közlekedett Eger felé az M5-ös autópályán, a kilenc külföldi állampolgár az elsőrendű vádlottal utazott. Eger belterületén a helyi rendőrök ellenőrizni akarták az egyik gépjárművet, azonban a sofőr nagy sebességgel továbbhajtott az észak-keleti határszakasz irányába.

A járőrök a Csernely és Farkaslyuk közötti útszakaszig üldözték a két embercsempészt, ahol az elsőrendű vádlott az úttest szélén lévő bozótos területre hajtott és elszaladt, azonban rövid menekülést követően visszatért a helyszínre, ahol elfogták. A közlemény szerint a másodrendű vádlott egy ideig Ózd irányába haladt, majd autójával egy füves-bokros területre sodródott, és a járműből kiugorva próbálta kivonni magát az ellenőrzés alól, azonban a járőrök őt is elfogták.

A csempészett emberek közül ketten 11 ezer, illetve 12 ezer eurót fizettek egy embercsempész-hálózatnak a célállomásig történő eljuttatásért. A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, a kiszabott szabadságvesztésből az embercsempészek nem bocsáthatók feltételes szabadságra – írták.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terheltek büntetlen előélete mellett a beismerő vallomásukat és megbánó magatartásukat, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi elkövetést és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát - közölte a törvényszék.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock) 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában