Többszörös visszaeső

2024.03.12. 11:58

Eltiltották az autóvezetéstől, mégis volán mögé ült a petőfibányai férfi

A férfi semmibe vette, hogy a korábban több évre eltiltották a járművezetéstől. A Hatvani Járási Ügyészség most vádiratot nyújtott be ellene, eltiltották a vezetéstől..

Heol.hu

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint a Hatvani Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen a középkorú petőfibányai férfi ellen, aki 2023 novemberében a lakóhelyén közlekedett úgy az autójával, hogy semmibe vette azt az általa is ismert tény, miszerint korábban a bíróság több évre eltiltotta a járművezetéstől.

A férfi semmibe vette, hogy a korábban több évre eltiltották a járművezetéstől. A Hatvani Járási Ügyészség most vádiratot nyújtott be ellene.
A férfi semmibe vette, hogy korábban eltiltották az autóvezetéstől. Illusztráció 
Forrás: Shutterstock

A járási ügyészség az ügyben másfél évi végrehajtandó szabadságvesztés, továbbá közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki legutóbb a cselekmény elkövetése előtt fél évvel szabadult a börtönből.

A járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményének két esetkörét különbözteti meg a Büntető Törvénykönyv. Vétségi alakzat valósul meg, és emiatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki szabálysértési eljárásban kiszabott eltiltás alatt, annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, míg a büntetés a súlyosabbnak számító bűntett megvalósulása esetén akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet, ha az elkövető a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában