Kiürítette

2024.03.27. 11:13

Elzárhatják a nyilvános mosdó rémét

Nem működött a nyilvános wc nyitóautomatája, feltörte az érmegyűjtőt majd néhány nap múlva újra megpróbálta.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal folytatólagosan elkövetett lopás vétségével vádol egy büntetett előéletű 25 éves gyöngyöspatai férfit.

A fotót a rendőrség készítette a helyszínen.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

A vádlott tavaly május 6-án este a gyöngyösi piaccsarnok alagsorában található nyilvános illemhelyet kívánta használni, de elmondása szerint azt üzemen kívül találta, így hiába dobott be egy 200 forintos pénzérmét az ajtó nyitását biztosító automatába. Erre elhatározta, hogy visszaszerzi a pénzt, mégpedig úgy, hogy a nála lévő slusszkulccsal felfeszíti az érmegyűjtő dobozt. Ezt meg is tette, majd amikor sikerrel járt, kifosztotta a teljes pénzes kazettát, melyből 10 ezer forintot tulajdonított el jogtalanul, részletezi az esetet Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Az elkövető néhány nappal később visszatért a tetthelyre. Ekkor már egy csavarhúzót vitt magával, éppen azért, hogy megismételje a korábbi bűncselekményt. Ez esetben azonban pórul járt, mert két WC-ajtó mellett is üresen találta az általa feltört automaták érmegyűjtő dobozait, ugyanis azokat nem sokkal az odaérkezése előtt ürítették ki.

A vádlott a berendezések megrongálásával 300 ezer forint kárt okozott az üzemeltetőnek.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a beismerésben lévő férfival szemben a bíróság 90 nap elzárást és 10 ezer forint vagyonelkobzást szabjon ki, emellett kobozza el a nyomozás során lefoglalt, az elkövetéshez eszközül használt indítókulcsát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában