Iszik vagy vezet?

2024.03.29. 07:50

Ne igyanak, ha vezetnek, húsvétkor sem

Az ünnepekkor megnő az ittas vezetők száma. Fontos, hogy alkoholt egyáltalán ne igyanak, akik volán mögé ülnek.

Molnár Helga

A húsvét a családi összejövetelek és a vendéglátások időszaka. A közúti forgalom jelentős megnövekedése már alapvetően fokozott odafigyelést igényel, melyhez hozzájárul a húsvéti ünnepek során gyakrabban előforduló ittas járművezetésfigyelmeztetnek a Heves vármegyei rendőrök. Felhívják a figyelmet, hogy akik vezetnek, ne igyanak alkoholt.

Ne igyanak, ha vezetnek - tavaly húsvétkor is fokozottan ellenőriztek vármegyénk rendőrei
Ne igyanak, ha vezetnek - tavaly húsvétkor is fokozottan ellenőriztek vármegyénk rendőrei
Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Ilyenkor az átlagosnál is több azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik felelőtlenségből, vagy tévhitből szeszesital fogyasztást követően ülnek a kormány mögé. 

A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital-fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása), melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

– Kérjük a tisztelt gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban. Egy józan gondolattal sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt – hangsúlyozzák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában