Ellenőrzés

2024.03.06. 08:30

Ittas sofőrök: kilencet fogtak el a Heves vármegyei rendőrök egy hét alatt

Kiszűrték, s intézkedtek további esetekben is a hevesi utakon a rendőrök. Ittas sofőröket kaptak el.

Molnár Helga

Az elmúlt héten a Heves vármegyei rendőrök 9 járművezetőt szűrtek ki az ellenőrzések során, illetve 154 emberrel szemben intézkedtek a biztonsági öv használatának hiánya miatt – írja a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Kilencen ittas sofőrök voltak.

ittas sofőrök, ittas vezetés
Ittas sofőrök: kilencet fogtak el a Heves vármegyei rendőrök egy hét alatt (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

Ittas sofőrök, biztonsági öv, elsőbbségadás

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, valamint a balesetek megelőzése érdekében arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy a járművek sebességét minden esetben az adott út-, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani.

– Az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes. Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata. Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse – írják.

Felhívják továbbá a figyelmet arra is, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.
– Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon. Ne feledjék. Az utazás biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy figyelmesebben, türelmesebben, kellő odafigyeléssel és toleranciával, egymás iránt felelősséggel, a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben – emelik ki.

Egy egri buszofőrt még január 6-án kapcsoltak le az Egerből Balatonba tartó távolsági járaton, ittasan ült a volán mögé. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában