Merész

2024.03.01. 11:15

Nyomkövetővel a lábán indult kocsit feltörni egy férfi Hatvanban + videó

Nem zavarta a lábán lévő nyomkövető azt a férfit, aki Hatvanban tört fel egy autót.

Heol.hu

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a férfival szemben, aki megszegve a vele szemben alkalmazott bűnügyi felügyelet szabályait, a számára kijelölt ingatlant elhagyva lopott egy autóból - közölte dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2024. február 26-án, Hatvanban lábán a mozgását nyomon követő technikai eszközzel elhagyta a számára kijelölt lakást, majd a közelben, az utcán álló kocsi ablakát betörte és abból 80 ezer forint készpénzt, továbbá iratokat és bankkártyákat vett el. A férfit emiatt kisebb értékre, dolog ellen erőszakkal, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével gyanúsítja a nyomozó hatóság - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Dr. Gubala Ádám Miklós kiemelte, az ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a bűnügyi felügyelet szabályait semmibe vevő elkövető esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. 

A férfi cselekményét egy biztonsági kamera rögzítette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában