Betörés

2024.03.22. 08:59

Olyat lopott, amire nem is volt szüksége

Egy petőfibányai lakos ittasan az ereszcsatornán felmászva betört a helyi művelődési házba.

Heol.hu

Az ereszcsatornán felmászva tört be a helyi művelődési házba egy 29 éves, büntetett előéletű petőfibányai lakos, tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A fotót a januári betörés helyszínén készítette a rendőrség.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Az eset idén január végén történt, amikor az ittas férfi este, már jóval sötétedés után úgy döntött, hogy látogatást tesz a közintézményben. Szándéka nem műveltségének elmélyítésére, hanem lopásra irányult. Ennek megfelelően felmászott az emeleti mosdó ablakáig, benyomta azt, majd a helyiség zárt ajtaját kiszakítva átment a büfébe, ahol teafiltereket és kávétejszínt vett magához. Mielőtt a földszinti mosdó ablakán át távozott volna, felkapott valahonnan még egy csomag virágföldet is, bár utóbb, a gyanúsítotti kihallgatásán maga is elismerte, hogy arra nem volt semmi szüksége - részletezi a sajtószóvivő. 

A tolvaj a betöréssel 9200 forint lopási, és 156 ezer forint rongálási kárt okozott a sértettnek. A Hatvani Járási Ügyészség emiatt szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja az elkövetőt.

A férfi pontosan egy évvel korábban egy közeli lakóházból két társával közösen fémként értékesíthető tárgyakat tulajdonított el, melyeket egy hulladékfelvásárlással foglalkozó telephelyen értékesítettek. Ezért már bírósági szakban folyik ellenük büntetőeljárás, melyben a vádhatóság végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a mindkét betörésben résztvevő terhelttel szemben. Az ügyészség most indítványozta a két ügy egyesítését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában