Új határnap

2024.03.15. 07:03

Ötször szúrt húszezer forintért a vádlott

Új bizonyítási indítvány merült fel annak a büntetőpernek a tárgyalásán, amelyben L. F.-et nyereségvágyból elkövetett emberölés büntettének kísérletével vádolja a Heves Vármegyei Főügyészség – közölte portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Sike Sándor

Az elsőfokon eljáró Egri Törvényszék a március 14-i tárgyaláson – a jelzett ok miatt – új határnapot tűzött ki május 28-ára.
Az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható bűncselekmény "érdekessége", hogy az a bizonyos "nyereség", ami miatt több késszúrással sebesítette meg a sértettet a vádlott, mindössze húszezer forint lett volna.

Mint azt a váddokumentum rögzíti: L. F. és a megtámadott ember a vádbeli cselekményt megelőzően jó viszonyban voltak egymással. A tavalyi esztendő februárjának egyik napján, az esti órákban, a vádlott felhívta telefonon az otthonában tartózkodó sértettet, és megkérte, hogy autóval szállítsa őt el.
A fuvarozást vállaló sértett egy kis tárolórekeszben 20 ezer forintot helyezett el, majd saját gépkocsijával a vádlott kérésének megfelelően parkolt le. Ezt követte az a cselekmény, ami a legnagyobb tárgyi súlyú bűncselekmények közé sorolható: miután ugyanis az autót a sértett megállította a vádlott a húszezer forint megszerzése érdekében egy késsel, öt alkalommal megszúrta.
A vádirat az orvosszakértői véleményre alapozva rögzíti, hogy a sértett sérülései következtében legalább közvetett életveszélyes állapot alakulhatott volna ki. Ezen súlyosabb következményt a sértett védekezése és a rajta lévő ruházat akadályozta meg. Azt a fontos megállapítást is tartalmazza a váddokumentum, hogy a terhelt által használt kés alkalmas volt az élet kioltására is.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában