Közúti ellenőrzés

2024.03.02. 09:45

Roadpol Hevesben: a buszokkal nem volt gondja a rendőrségnek, a teherautókkal annál több

Sokan még mindig nem kapcsolják be a biztonsági övet, pedig enyhítheti az esetleges baleseti sérülések súlyosságát. A Roadpol Truck & Bus országos fokozott ellenőrzés során február 19. és 25. között 26 esetben állapítottak meg jogsértést a Heves vármegyei rendőrök, tájékoztatta portálunkat Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Szabó István

A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság közlése szerint a Roadpol ellenőrzést végző rendőrök az akcióban tehergépkocsikat és autóbuszokat ellenőriztek Heves vármegye közútjain.  

rendőri ellenőrzés, roadpol, teherautó, kamion
A Roadpol során kiderült, a teherautó sofőrök sem veszik elég komolyan a biztonsági öv használatát 
Forrás: Police.hu

– A magyar rendőrség az európai közlekedésrendészeti szervek hálózata műveleti csoportjának (Roadpol) éves ellenőrzési terve alapján tartott országos akcióban kiemelten figyelt a teherautók és buszok kapcsán a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására. Vármegyénkben 92 tehergépkocsit és 8 autóbuszt ellenőriztek, 26 esetben állapítottak meg jogsértést. A jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 1, míg az okmányokkal és a jármű műszaki állapotával kapcsolatos jogsértések miatt 17 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők 7 alkalommal nem használták a biztonsági övet, valamint 1 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet. Az autóbuszok esetében végzett ellenőrzések során szabályszegés nem került megállapításra. A fenti fokozott ellenőrzésen túl az elmúlt héten kollégáink 131 alkalommal intézkedtek vármegyénkben a biztonsági öv használatának hiánya miatt, továbbá 3 ittas vezetőt szűrtek ki az ellenőrzések során – részletezi a közlemény.

Roadpol időszakán kívül is tartsuk be a szabályokat

A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság vármegyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívja a figyelmet:

  • az ittas járművezetés továbbra is tilos és életveszélyes! 
  • gépjárművet vezetve, vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse, emelte ki a közleményében a Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában