Összefoglaló

2024.03.26. 10:11

Tüzek, fakidőlések és balesetek adtak munkát a tűzoltóknak az elmúlt hétvégén

A balesetek mellett tüzeknél és fakidőléseknél avatkoztak közbe vármegyénk tűzoltói.

Heol.hu

Akadt dolga a tűzoltóknak a hétvégén, több balesethez, tűzhöz siettek.

A hétvégén 13 segélyhívás érkezett a Heves vármegyei katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A 3 tűzesetet és 8 műszaki mentést 12 hivatásos, 1 önkormányzati, illetve 2 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 2 téves jelzés is érkezett az ügyeletre - áll a katasztrófavédelem közleményében.

Szombati események

  • Az út menti árokba csapódott egy autó reggel Tura térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a mentők egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak.
  • Délelőtt a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók fél hektáron égő nádas tüzét oltották el Bélapátfalva és Szilvásvárad között.
  • Délután tíz hektáron égett nádas égett Mátraterenye határában. A pétervásárai, bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, továbbá az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, vízzel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.
  • Letért az úttestről és árokba hajtott este egy személyautó a 33-as főút 9-es és 10-es kilométere között, Besenyőtelek határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt.
  • Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó éjszaka az M25-ös autóút 9-es kilométerénél, Maklár térségében. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók a társhatóságokkal együttműködve biztosították a helyszínt, a balesetben egy gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.
  • Az úttestre dőlt és a forgalmat akadályozta egy távközlési oszlop éjszaka a Domoszló és Kisnána közötti útszakaszon. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók az oszlopot az útról eltávolították, majd értesítették a szolgáltatót.
  • Egy ötven centiméter átmérőjű faág szakadt az úttestre Jászszentandráson, az Aba-Novák úton, éjszaka. A hevesi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat útról.

Vasárnapi események

  • Kettéhasadt egy nyárfa töve, majd vezetékekre és kerítésre dőlt reggel Apcon, az Orgona utcában. A hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát.
  • Letért az útról, majd villanyoszlopnak ütközött egy autó délután Halmajugrán, a Kossuth Lajos utcában. A kocsiban a vezetője utazott, aki a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az autót. Az egység áramtalanította a járművet és biztosította a helyszínt, a balesetnek egy könnyű sérültje volt.
  • Kora este négy négyzetméteren égett összehordott szemét Gyöngyösön, az Adácsi utcában. A város hivatásos tűzoltó egy vízsugárral oltották el a tüzet.
  • Kerítésnek ütközött egy személyautó Bükkszenterzsébeten, a Szabadság úton. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a mentők egy ember kivizsgálásra kórházba szállítottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában