Tárgyalás elnapolva

2024.04.14. 10:21

A csúnya bűncselekmény tanúi nem mentek el a bíróságra

Az Egri Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint aljas indokból a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésnek bűntette miatt tartott volna tárgyalást szerdán a Gyöngyösi Járásbíróság. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró közlése szerint – a tanúk távolmaradása miatt – a tárgyalást elhalasztotta az első fokon eljáró bíróság.

Sike Sándor

Az ügy vádlottja R. J., akinek azt rója fel a Gyöngyösi Járási Ügyészség, hogy egy éjjel, hajnali 2 óra körüli időben, ittas állapotban megjelent a sértett házánál, a zárt ajtót berúgta, és felszólította a felébredő fiatalembert, hogy azonnal keljen fel és öltözzön. Eközben a vádlott azt kiabálta, hogy el akar számolni vele.

Az ordítozással azonban még nem ért véget a számonkérés: a vádlott erőszakkal áthúzta a sértettet a szomszédos – általa és családja által lakott – házba, a konyhában leültette, ott bántalmazta és azzal fenyegette, hogy megöli. 

Nyomatékosítva a fenyegetést egy spaniferrel a gerendához kötötte, s a megkötözött embert tovább bántalmazta. A melléképületből kihozott egy benzinnel töltött kannát is, amivel a kikötözött sértettet lelocsolta. R. J. ezután felhívta a 112 segélyhívó számot, ahol közölte, hogy a sértettet kikötötte, meg fogja ölni, majd magával is végez. A sértett a bántalmazás következtében elszenvedett sérülései gyógytartama összességében nyolc napon belüli volt.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában