Baleset-megelőzés

2024.04.19. 16:10

Egerben 6 helyszínen mértek sebességet a rendőrök

Idén április 19-én 6 órától április 20-án 6 óráig 24 órás sebesség-ellenőrzést tartott a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mellik Alexandra

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéshez, amely során Speedmarathon elnevezésű akciót tartott szűkebb hazánk számos útszakaszán – a többi vármegyéhez hasonlóan – április 19-én 6 órától április 20-án 6 óráig – tájékoztatta a Heolt Vámos Boglárka rendőrségi sajtóreferens, akitől megtudtuk: Egerben összesen 6 helyszínen folyt az ellenőrzés. 

– Az ellenőrzés lényege, hogy a kollégák 24 órán keresztül folyamatosan mérik a járművek sebességet a vármegye közútjain, ezzel is megelőzve a baleseteket, illetve felhívva a figyelmet a közlekedési balesetek egyik, ha nem is a leggyakoribb okára, a gyorshajtásra. Az ellenőrzések helyszínét az állampolgárok beküldött szavazatai alapján készítette el a rendőrség – tette hozzá Vámos Boglárka.

A lista, amely tartalmazza a Heves vármegyei mérések helyszíneit ITT tekinthető meg. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában