Tűz

2024.04.18. 11:45

Füst az egykori lőrinci pernyehányón: nem zárják ki az idegenkezűséget

A tüzet már a hivatásosok érkezése előtt eloltották, a lakosság nyugtalan, a cég feljelentést tesz.

Tari Ottó

Lőrinciben csütörtökön reggel kilométerekről is látszó fekete füstfelhő szállt fel az egykori Mátravidéki Hőerőmű volt pernyehányójának a területéről. Az internetet azonnal ellepték a történteket dokumentáló videók és fotók. A híradások arról szóltak, hogy a hatvani hivatásos tűzoltók két kocsival érkeztek ki a helyszínre, de addigra a dolgozók eloltották a tüzet. Személyi mentésre nem volt szükség. Azt, hogy pontosan mi gyulladt meg, valamint a kár mértékét vizsgálják – közölte a hatvani hivatalos médiával Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kora reggeli füstoszlopot kilométerekről is lehetett látni
A kora reggeli füstoszlopot kilométerekről is lehetett látni
Forrás: Olvasói fotó

A területen hulladékkezelést végző a REG Kft. (régi nevén: Hunviron Kft.) telephely-vezetője a heolnak elmondta: kameráik reggel 6 órakor még semmit sem észleltek azon kívül, hogy a biztonsági őrük ellenőrző körutat tett a helyszínen, hétkor viszont felcsaptak a lángok, aminek okát a térfigyelő berendezéseik nem rögzítették. Nem zárható ki az sem, hogy idegenkezűség történt, ezért a cég feljelentést tesz a rendőrségen – közölte.

A környéken az is elterjed, hogy többen szúrós szagot észleltek a közelben. Ennek kapcsán a telephely-vezetője leszögezte: a katasztrófavédelem mobil laborja az eset után röviddel a telephelyre érkezett, s a szakemberek semmilyen egészségügyi határérték-túllépést nem mértek.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában