Visszaeső

2024.04.05. 11:03

Tyúklopás miatt börtönt kap a visszaeső tolvaj

Többszörös tyúklopás miatt ítélték el azt a férfit, aki az éj leple alatt kerítést felfeszítve a baromfiólból tyúkokat lopott.

Heol.hu

Tyúklopás miatt került börtönbe az a 23 éves hevesi elkövető, akit a Hevesi Járási Ügyészség tegnap bíróság elé állított. A fiatalembert január 30-án a bíróság kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte, de ő nem tanult az esetből. Márciusban újabb vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére szánta el magát, tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Tyúklopás miatt börtönt kap a visszaeső tolvaj
Tyúklopás miatt börtönt kap a visszaeső tolvaj, börtönbüntetést kap érte. 
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

Tyúklopás miatt börtönt kap a visszaeső tolvaj

Március 11-én éjjel a kerítést megbontva bement egy hevesi lakóház udvarára, ahonnan a baromfiólból magával vitt tíz tyúkot. Két héttel később megismételte a kéretlen látogatást, melynek során újabb hét háziszárnyast tulajdonított el azért, hogy a lakókörnyezetében azokat is pénzzé tegye.

Március 31-én éjjel a gyanúsított egy másik házba tört be. Innen az udvaron álló melléképületből egy kerékpárt, egy fűnyírót és egy elektromos hosszabbítót lopott, összesen 67 ezer forint értékben.

A notórius tolvajt a rendőrség április másodikán elfogta, és őrizetbe vette, megszakítva ezzel a bűncselekmények sorozatát. Az ügyészség által rövid időn belül immár másodszor bíróság elé állított tettest a járásbíróság ez alkalommal másfél év börtönre ítélte, minek következtében le kell töltenie a korábban kiszabott egy éves – akkor felfüggesztett – szabadságvesztés büntetését is. Az ítélet jogerős.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában