Egy tanú miatt húzódik a per

2024.04.23. 18:00

Vasutasokra támadt a vádlott, súlyos testi sértés bűntette miatt felelhet

Vasútállomáson támadt MÁV alkalmazottakra B. R., s egyiküknek súlyos testi sértést okozott azzal, hogy egy fanyéllel fejen ütötte. Vádat emeltek ellene. Április 17-ére tűzött ki ügyében tárgyalást az elsőfokon eljáró bíróság. A vasutasok egyike nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Sike Sándor

A Gyöngyösi Járásbíróságon súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság április 17-én tárgyalást tartott, amelyen az egyik tanú nem jelent meg, ezért elnapolták – közölte portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró. A vádlott vasutasokra támadt.

IMG_1569_LUS
Azt hitte, rajta nevetnek a vasutasok, karóval támadt rájuk
Azt hitte, rajta nevetnek a vasutasok, karóval támadt rájuk (Illusztráció)
Forrás: Kallus György/Világgazdaság

A vádirati tényállás szerint két MÁV alkalmazott beszélgetését érthette félre a terhelt, amikor is magára vette a vasutasok nevetgélését, és megszólította őket. A két ember azonban elküldte az őket kérdőre vonó B-t, mondván, hogy nem rajta nevetnek.

A MÁV alkalmazottak ezt követően leparkoltak a szolgálati tehergépkocsival, amikor a vádlott egy fanyéllel a kezében odament hozzájuk és minden előzmény nélkül rátámadt az elsőrendű sértettre.

A vasutast a fején olyan erővel érte az ütés, hogy a nyélből letört egy darab, és a megütött ember azonnal vérezni kezdett. Társa – bántalmazást észlelve – odament a támadóhoz, próbálta tőle elvenni a fadarabot, ám ő is kapott ütéseket a combjára. Ennek ellenére sikerült földre vinnie a támadót.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség váddokumentuma szerint a vádlott erőszakos magatartása következtében a fején bántalmazott vasutas nyolc napon belüli, míg a mássodrendű sértett nyolc napon túli sérülést szenvedett el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában