Gyilkosság

2024.05.23. 15:59

Letartóztatták a füzesabonyi gyilkost

Fennállt a szökés és elrejtőzés veszélye. Egy hónapra letartóztatták a férfit.

Molnár Helga

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája 2024. május 23-án egy hónapra letartóztatta azt a férfit, akivel szemben emberölés bűntette miatt nyomoz a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – tudatta Egri Törvényszék sajtószóvivője, Hoszné dr. Nagy Tímea.

Halálra késelte volt élettársát a férfi Füzesabonyban. A gyanúsítottat letartóztatták
Halálra késelte volt élettársát a férfi Füzesabonyban. A gyanúsítottat letartóztatták
Forrás: Agria Tv

Ahogy arról mi is írtunk, a férfit azzal gyanúsította meg a nyomozóhatóság, hogy 2024. május 13-án délelőtt Füzesabonyban halálra késelte különélő feleségét. A cselekmény egy kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, alapesetben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a sérülések nagy száma és jellege miatt felmerül a különös kegyetlenséggel történő elkövetés, amely 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A döntés indokolása szerint egyrészt a gyanúsított esetén fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye tehát az, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, erre adat merült fel a nyomozás során. Másrészt a gyanúsított rendezetlen személyi és családi körülményeire tekintettel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye is. A végzés végleges azt mind az ügyész, mind a gyanúsított, mind pedig a védője tudomásul vette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában