eger

2017.07.19. 17:36

Kertészkedni, művelődni, barátkozni hívnak

Az egri ­kertbarátkör tagjai sem tétlenkednek ­júliusban. Rengeteg programot szerveznek.

B. K.

A gazdakör szervezésében a kertben, gyümölcsösben végzendő aktuális feladatokkal kapcsolatos előadásokat, bemutatókat tartanak, de kóstolnak borokat, pálinkákat is, sőt, a közelgő versenyekre már nevezni is lehet. A tagság rendszeresen főzőcskézik is, népcsoportok ételeivel, főzési szokásaival, ismerkedik, s mindezt be is mutatják.

Folytatják a közterület örökbefogadási programjukat, hétről hétre más-más területen bukkannak fel, hogy virágosítsanak, szépítsék a várost. Újságíróklubjukba várnak minden olyan kedves, vállalkozókedvű személyt, aki úgy érzi, van mit megosztania a közösséggel a kertészkedés, a gyógynövények, receptek, közösségi programok témakörében.

A gyáli kertbarátokat is meglátogatták
Fotós: Beküldött

Családi napjaikon az egészséges életmóddal ­összefüggő bemutatók, előadások, ­sportos, játékos versenyek szerepelnek, s ezekről az alkalmakról sem hiányozhatnak az általuk megtermelt saját termékek.

A programokról a Facebook-­oldalukon is tájékozódhatnak az érdeklődők.

B. K.

Címkék#Kertelünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában