kritika

2017.08.08. 16:01

A majmok bolygója – Háború

Izgalmas volt a majmok szemével tekinteni a balsorsra ítélt emberekre.

J. H.

Szkeptikus vagyok a „műanyag” filmekkel. Sokáig ide soroltam A majmok bolygója mozikat is. Tán’ nem szükséges túlragozni: a műanyag szót a főszereplőkre, a majmokra értettem – eddig.

Nem hittem, hogy az új rész megváltoztatja álláspontomat. Ám azt nem lehet a készítőktől elvitatni, hogy a „Háború” résznek jó a cselekménye, szépen viszi tovább az előzményeket – a film elején ismétlésképp fel is eleveníti azokat. Érdekes, sőt izgalmas volt a majmok – az eddig műanyag karaktereknek vélt szereplők – szemével tekinteni a balsorsra ítélt emberekre, akik önmaguk ellenségei. A majmok közössége összetartó és szeretetteljes, sokkal emberibb az embereknél. A történet leegyszerűsítve: folytatódik a harc emberek és majmok között, s utóbbi hiába kínál békülést, a szövetség nem születik meg a két fél között. A majmok elindulnak új hazát keresni, ám helyette emberi barátra lelnek, s miután társaikat elfogják, ők is csapdába kerülnek. S hogy túljárnak-e az emberek eszén, maradjon titok azok előtt, akik még nem látták a filmet.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában