Mátrafüred

2017.09.29. 13:44

Megdöntötték a magyarországi rekordot az erdészeti napon

Idén a mátrafüredi parkban csaknem ezren, összesen 978-an ölelték meg egyszerre a fákat.

H. É.

A hivatalos megnyitó után csaknem ezer óvodás és iskolás vonult a parkba, hogy megdöntsék a faölelés magyarországi rekordját, amit először 2010-ben a fővárosban a Normafánál állítottak fel 220-an, majd Sopronban 280-an múlták felül a rekordot. Idén a mátrafüredi parkban csaknem ezren, összesen 978-an ölelték meg egyszerre a fákat. A rekord hivatalos, számlálóbizottság ügyelte az eseményt – tudatta Dudás Béla. A mátrafüredi erdészetvezető az esemény kapcsán elmondta, kétezer előzetes regisztráció érkezett a környező települések oktatási és nevelési intézményeiből.

Fotó: Márkus Attila

– Az Egererdő Zrt. hagyományosan, szeptember végén rendezi meg az erdészeti nyílt napját, immár hatodik alkalommal. Itt a látogatók betekintést nyerhetnek az erdő és az erdészek rejtélyes világába – fogalmazott a szakember.

A pénteki napon benépesült parkban a gyerekek megismerkedhettek az erdészek mindennapos eszközeivel, működés közben nézhették meg az aprítógépet, megsimogathatták a vadászkutyákat és a szarvas agancsát is kezükbe vehették.

H. É.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában