Recsk

2017.10.08. 19:19

A kórusok dalaitól visszhangzott a Mátra

Igazi őszi dalos ünnepet rendeztek a recskiek a hét végén, immár tizenhetedik alkalommal. A Fúj, süvölt a Mátra szele elnevezésű nemzetközi kórustalálkozóra ezúttal is szép számmal érkeztek hazai és határon kívüli kórusok.

B. K.

Igazi őszi dalos ünnepet rendeztek a recskiek a hét végén, immár tizenhetedik alkalommal. A Fúj, süvölt a Mátra szele elnevezésű nemzetközi kórustalálkozóra ezúttal is szép számmal érkeztek hazai és határon kívüli kórusok a Mátrai Visszhangok Zenei Közhasznú Egyesület berkein belül működő Mátrai Visszhangok Vegyeskar hívására. A Kodály emlékév jegyében szervezett találkozón az alkalomhoz illően szombat délelőtt, rendhagyó módon a galyatetői Kodály-kápolnában rendezték meg meg az ökumenikus istentiszteletet, ahol a mise alatt a kórusok tolmácsolásában is felcsendült fel egy-egy egyházi ihletésű zenemű.

Délután fél négytől a művelődési házban folytatódott a program a szokásos kórushangversennyel, amelyen fellépett az a ­budapesti Hold Kórus, az Egri Vitézek Dalkör, a Mezőkeresztesi Kamarakórus, a Felsőtárkányi Dicsőítő Csoport, a ­nyírbátori Tinódi Vegyeskar, a kolozs­vári református kollégium kórusa, s természetesen a helyi Mátrai Visszhangok Vegyeskar, s a Magyar Honvédség szolnoki légierő zenekara. A programot közös vacsora és kórusbál zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában