mezőszemere

2017.10.04. 20:31

Húszmillióból újult meg az otthon

Végeztek a mezőszemerei gondozási központ felújításával, s az épületet az idősek napjához közel, szerdán délelőtt adták át.

J. H.

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Bukta Mária polgármester és az önkormányzat munkájának az eltelt években elért sikereit is kiemelte beszédében. Elmondta: a kormány huszonötmilliós ­adósságtól szabadította meg a települést, aminek köszönhetően újra nyitottak lettek számukra a fejlesztési lehetőségek. Az otthon nyílászáróinak cseréjére, szigetelésére és eszközcserére ­tizenkilencmilliós támogatást kaptak, amit egymillióval egészített ki az önkormányzat. Nyitrai Zsolt még arról a 88 milliós projektről is beszélt, melyből a helyi orvosi rendelő és az óvoda is megújulhat a közeljövőben. Az otthonban jelenleg ­29 idős ember él, s ugyanennyien szerepelnek várólistán. Épp ezért szeretnék további sikeres pályázatok esetén az otthont bővíteni, továbbfejleszteni. Méltó körülményeket teremtettek Fotó: Berán Dániel

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Bukta Mária polgármester és az önkormányzat munkájának az eltelt években elért sikereit is kiemelte beszédében. Elmondta: a kormány huszonötmilliós ­adósságtól szabadította meg a települést, aminek köszönhetően újra nyitottak lettek számukra a fejlesztési lehetőségek.

Az otthon nyílászáróinak cseréjére, szigetelésére és eszközcserére ­tizenkilencmilliós támogatást kaptak, amit egymillióval egészített ki az önkormányzat. Nyitrai Zsolt még arról a 88 milliós projektről is beszélt, melyből a helyi orvosi rendelő és az óvoda is megújulhat a közeljövőben.

Méltó körülményeket teremtettek Fotó: Berán Dániel

Az otthonban jelenleg ­29 idős ember él, s ugyanennyien szerepelnek várólistán. Épp ezért szeretnék további sikeres pályázatok esetén az otthont bővíteni, továbbfejleszteni.

– Szívünkön viseljük az idősek sorsát, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között töltik életük utolsó éveit, évtizedeit – hangsúlyozta Bukta­ Mária polgármester.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában