beruházás

2017.10.07. 15:36

Több mint negyvenmillióból fejlesztenek Nagytályán

Több beruházás is kezdődik a következő hetekben Nagytályán, melyek összege meghaladja a negyvenmillió forintot – árulta el lapunknak a község polgármestere.

Süli K.

Orosz József kifejtette, pályázati forrásból megújul az orvosi rendelő és az óvoda, valamint az elmúlt télen kritikus állapotba került Akácos utca is új aszfaltréteget kap a napokban.

A településvezető kiemelte, az orvosi rendelő felújítása szombaton kezdődik, és körülbelül két hónapig tart majd. Kicserélik az ablakokat, mozgáskorlátozott-illemhelyet alakítanak ki, új burkolatot kap a váróterem, valamint a külső homlokzat hőszigetelése is megvalósul. Ezt követően kezdődnek majd az óvodai munkálatok, amely során teljes energetikai felújítás történik, és a tetőt is kicserélik. A településvezető hangsúlyozta, mindkét beruházásra nagy szükség volt már, azonban önerőből mindeddig nem tudták megvalósítani ezeket. A két beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósul meg, a rendelőre 10,5, az óvoda felújítására pedig 20,5 millió­ forint támogatást nyert a település.

Kiemelte, önkormányzati forrásból is fejlesztenek a közeljövőben, a tavalyi tél során megrongálódott Akácos utcát harminc százalékban önerőből újítják fel, a fennmaradó részt pedig az állam fizeti, a beruházás összesen tízmillió forintba kerül, amelyből az egész utca új aszfaltréteget kap. A munkálatok egy hétig tartanak majd, ez idő alatt a lakosok türelmét kérik a kellemetlenségekért.

Süli K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában