Mátraszentistván

2018.01.24. 17:10

Biztonságos és egyedi: átadták az ország legmodernebb sífelvonóját

Magyarország első új építésű, négyüléses sífelvonóját ünnepélyes keretek közt adták át.

Hliva Éva

Az átadott felvonó a legbiztonságosabbak közé tartozik Fotó: Czímer Tamás

Biztonságos, modern, egyedi gyártású és télen–nyáron üzemel majd – ezek a legfontosabb paraméterei a Mátraszentistváni Sípark legújabb fejlesztésének, a négy üléses sífelvonónak, amelyet az osztrák Doppelmayr-cég épített és helyezett üzembe.

Ugyan a liftet már korábban kipróbálhatták a síelni, snowboardozni érkező vendégek, hisz már a próbaüzemet követően élesben is jól teljesített a felvonó, ám szerda délelőtt ünnepélyes szalagátvágással is tudatták: – A csaknem 850 millió forintos beruházás a végéhez ért. A családi vállalkozásban működtetett sípark legújabb és egyben legnagyobb fejlesztése részben állami támogatásból valósult meg – mondta Révész Máriusz az átadón.

A nagyszabású beruházáshoz a kormány mintegy százötvenmillió forintos támogatással járult hozzá. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos mellett, a térség országgyűlési képviselője, a település polgármestere és a sajtó munkatársai is kipróbálhatták az új sífelvonót.

Fotó: Czímer Tamás

– Ahhoz, hogy a téli időszakban is növekedjen az aktívan mozgó emberek száma egy átfogó sípálya-fejlesztésben gondolkodott a kormány  – mondta Révész Máriusz. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán az avatóünnepségen kiemelte, a családi vállalkozásban működtetett sípark 850 millió forintos modernizálása részben állami támogatásból valósult meg.

– Úgy véltük, hogy akik fejlesztenek a hazai sípályákon, azoknak a kormány is segít – közölte a kormánybiztos.

Kőrösi Péter, a sípark ügyvezetője ismertette az új sífelvonót. Kitért arra is, hogy a lábtartó kialakításának köszönhetően a felvonó a legbiztonságosabbak közé tartozik. Szólt arról is, hogy a liftet egész évben használhatják majd a turisták, s ez remélhetőleg még több biciklistát és a túrázót vonz majd a térségbe.

Az átadott felvonó a legbiztonságosabbak közé tartozik Fotó: Czímer Tamás

Horváth László az átadón beszélt a Mátra vonzerejének folyamatos növekedéséről és megemlítette az emelkedő vendégéjszakák számát is. A térség országgyűlési képviselőjének szavai szerint a felvonó remélhetőleg egy új felvonás kezdete lesz a Mátra életében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában