nagytálya

2018.02.08. 17:43

Állattartási kisokos az önkormányzattól

Az állatok megfelelő tartására vonatkozó részletes tájékoztató jelent meg a napokban a nagytályai önkormányzat honlapján.

Süli K.

A jövőbeli konfliktusokat kívánják megelőzni Fotó: Shutterstock

A közzétett dokumentum kitér mind a haszonállatok mind pedig a kedvtelésből tartott jószágok tartásának körülményeire, szabályaira. Az ismertetőre – mint azt a település polgármestere a Heol munkatársának kérdésére elmondta – azért volt szükség, mert az utóbbi időben több, a nem megfelelő állattartással kapcsolatos bejelentés is érkezett az önkormányzathoz.

A jövőbeli konfliktusokat kívánják megelőzni Fotó: Shutterstock

– Bár nem gyakran, de folyamatosan jelzik a lakosok, ha környezetükben nem megfelelő állattartást tapasztalnak. Ezért úgy döntöttünk, hogy a jövőbeli problémák, illetve esetleges konfliktusok megelőzése érdekében közzéteszünk egy „állattartási kisokost”, amely tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat az állattartók számára. Tapasztalataink szerint ugyanis nagyon sok vitás kérdés önmagától megoldódik, ha mindenki megismeri és betartja a szabályokat – fogalmazott Orosz József­.

A település ­polgármestere kérdésünkre kiemelte, a dokumentum­ egyebek között kitér a trágyakezelésre, az ebtartásra, és a megfelelő rágcsálóirtásra is, azaz a füzet készítői igyekeztek teljes körű tájékoztatást nyújtani a nagytályaiknak.

A részletes ismertető megtalálható az önkormányzat közösségi oldalán, valamint a www.nagytalya.hu honlapon is, a község hivatalában pedig kinyomtatva is elolvasható.

Címkék#Nagytálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában