kisnána

2018.04.18. 16:36

Az iskola, ahol nagyon figyelnek a tehetségekre

A tehetségpontok kiépítésének jelentőségét szinte az elsők között ismerték fel.

H. É.

A kisnánai intézmény pedagógusai nagy hangsúlyt fektetnek a programra Fotó: Cz T.

– Intézményünkben olyan pedagógiai gyakorlattal dolgozunk, amely megmutatja, hogy minden gyermek sikeres lehet valamiben, és a felzárkóztatás mellett a tehetség­gondozásra is kiemelt figyelmet fordítunk – reagált Szlama Tiborné arra a hírre, hogy nemrégiben a Szent Imre Általános Iskola harmadik alkalommal nyerte el az „Akkreditált kiváló tehetségpont” címet. Az igaz­gató hozzátette: a tehetségpontok kiépítésének jelentőségét szinte az elsők között ismerték fel.

– Miután 2010-ben tudomást szereztünk a tehetségpontok hálózatának elindulásáról, rögtön beadtuk a regisztrációs kérelmünket, és tehetséggondozó tevékenységünk elismeréseként 2011-ben „Akkreditált ki­váló tehetségpont” lettünk. Aztán 2015-ben iskolánk bekerült az Európai Tehetségpont Hálózatba is. Idén pedig az elmúlt három évben végzett tehetségsegítő munkánk eredményeként – immár harmadik alkalommal – újra elnyertük, megőriztük e meg­tisztelő címet – tette hozzá az igaz­gató, aki elárulta: a pedagógusoknak kiemelt a feladata a tehetségek felfedezése, azonosítása, személyre szóló tanácsadás, majd a pálya­orientációs lehetőségek bemutatása.

A kisnánai intézmény pedagógusai nagy hangsúlyt fektetnek a programra Fotó: Cz T.

Emellett számos, az oktatást segítő és kiegészítő délutáni kézműves-, sport-, valamint játékos foglalkozásokkal fejlesztik a gyerekeket.

Címkék#Kisnána

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában