fesztivál

2018.04.26. 16:51

Csakazértis zene: hamarosan beindul a Feszt!Eger

Május 31-én végérvényesen beindul a hazai fesztiválszezon, aminek az első szereplője a Feszt!Eger, a festői Bolyki-völgyben.

A Feszt!Eger 2018-ban is fergeteges bulival várja az érdeklődőket Fotó: Korsós Viktor/HMH

A „Csakazértis zene!” felkiáltással ismertté vált fesztivál május 31. és június 2. között hívja a fesztiválozókat és a szakmát, valamint az ifjú zenei tehetségeket, hisz’ a buli mellett lesz idén is a Music Hungary szakmázós konferenciája és az ÉTER Fesztivál keretében a feltörekvő zenésznemzedék megmérettetése – tájékoztatták portálunkat csütörtökön.

Mint az köztudott, hagyományosan a Feszt!Eger nyitja a hazai fesztiválszezont, az egyik legegyedibb hazai fesztiválhelyszínen, aminek az egri Bolyki-völgy lenyűgöző látványa adja a díszletét.

A Feszt!Egert a Zanzibár koncertje nyitja csütörtökön, őket pedig a Kowalsky meg a Vega követi majd a színpadon. A pénteki nap line-up-ja a rockzene szerelmeseinek kedvez. Azok, akik lemaradtak volna a USEME turnéjáról a Feszt!Egeren pótolhatják majd a koncertélményt. Fellép a már klasszikusnak számító Depresszió és, ha még nem lenne elég a rockból, a nemrég új albummal jelentkező Road zenekar is tiszteletét teszi a fesztivál nagyszínpadán. A nap végén pedig az ír punk rock kocsmazene hazai mesterei, azaz a Paddy and the Rats csap majd a húrok közé. Azok, akik tartanának egy kis szünetet a rockban, A Kutya Vacsorája, a Pál Utcai Fiúk, az Intim Torna Illegál, a Péterfy Bori&Love Band zenéjére bulizhatnak kifulladásig. Hajnalban pedig Dj Turcsányi & The Crazy Gang várja a legéberebbeket.

A Feszt!Eger 2018-ban is fergeteges bulival várja az érdeklődőket Fotó: Korsós Viktor/HMH

Mint írják, a Feszt!Eger szombaton sem hagyja magára a koncertre vágyókat. A nagyszínpadon fellép a feltörekvő indie és folk hatásoktól nem mentes alternatív rock zenekar, a Soulwave, a májusban új dallal érkező, Irie Maffia, a legnagyobb bulik elnöke, a Wellhello és a Brains. Mellettük pedig a Blahalouisiana, a Supernem, a 30y, a Hiperkarma zenél. Hajnalban az indie party sorozatok legnagyobb hazai képviselője Tesco Disco búcsúztatja a 2018-as Feszt!EGER-t.

Közölték emellett azt is, hogy ismét várják majd a zenei szakma színe-javát is május 31-én és június 1-én a Music Hungary konferenciára. Utóbbi már évek óta a hazai zeneipar egyik legfontosabb eseménye, ahol a szakma legfontosabb ügyei kerülnek minden évben előtérbe.

Hozzátették: nem maradhat el az ÉTER tehetségkutató fesztivál sem, ennek június 1. és 2. között ad majd otthon a Bolyki-völgy. A rendezvény célja, hogy lehetőséget nyújtson az országban és a határon túl élő, feltörekvő magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre. A megmérettetésre május 6-ig még lehet jelentkezni a www.eterfesztival.hu weboldalon.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában