Ivád

2018.04.17. 11:26

Már veteményeznek, fejlődnek a palánták

Nagy munka folyt a napokban a helybeli közmunkaprogram mezőgazdasági részlegében.

B. K.

Mint azt Valyon László ivádi polgármestertől megtudtuk, földbe került valamennyi vetőmag, amelyből palántát nevelnek, s előkészítették azt a földterületet is, ahová kiültetik a fejlődő növényeket. Idén is főként savanyításra alkalmas zöldségeket, almapaprikát, uborkát ültettek nagyobb mennyiségben. Az itt előállított palántákból jut Szajlára, Terpesre, Kisfüzesre is, ahol szintén a közmunkaprogramban hasznosítják.

Megtudtuk, egyre keresettebb az ivádi savanyúság, s jelenleg is folyamatos a rendelés. Kora tavasszal átlagosan 25-30 ezer palántát nevelnek a fóliasátorban. A környező községekben megtermelt zöldség egy része visszakerül Ivádra feldolgozásra, majd pedig a közétkeztetésben hasznosul. Ha a jelenleginél több közfoglalkoztatott ember vehetne részt a munkában, még nagyobb hozadéka lenne.

Ám már az is nagy segítség, hogy tavaly év végén állami támogatással sikerült egy új kisteherjárművet vásárolni, amivel az árut szállíthatják.

Címkék#Ivád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában