Ostoros

2018.04.17. 11:32

Várják a nyugdíjasok jelentkezését

Hatvanöt év felettieknek szerveznek infokommu­nikációs képzést Ostoroson.

Süli K.

Az oktatást a Digitali­záció az aktív idősekért program keretein belül rendezik meg, otthonukat­ ­elhagyni képes nyugdíjasokat várnak majd a képzésre. A program célja, hogy megtanítsák a nyugdíjasokat infokommunikációs eszközök – például okostelefon, laptop, tablet – használatára. ­Arra, hogy önállóan képesek legyenek az interneten információt ­keresni, ­online ügyeket ­intézni, közösségi médiát használni és videó­telefonálni.

A foglalkozások ország­szerte a Digitális Jólét Program (DJP) Pontokon valósulnak meg, Ostoroson a DJP Pontot a Rédei Miklós Közösségi Házban alakítják ki, de ­mivel az épületet hamarosan felújítják, a képzés várhatóan az Alapszolgáltatási Központban kezdődik, és csak később költöztetik át a közösségi házba.

Az oktatás tizenkét foglalkozásból áll majd, jelentkezni és érdeklődni a Rédei Miklós Közösségi Házban Suba Hajnal könyvtáros-programszervezőnél lehet személyesen, vagy a 06-36/784-320-as telefonszámon.

Címkék#Ostoros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában