erdőtelek

2018.07.15. 16:40

Koncertek és kísérletek a kastély udvarán

Ismét élettel telt meg a felújításra váró Buttler-kastély és udvara szombaton.

Berecz R.

A Kastélynap keretében a gyerekeket és felnőtteket is szabadidős foglalkozások, koncertek várták, lehetőség nyílt az ódon épület megtekintésére is. Forgács Jánosné polgármester asszony köszöntőjében arról szólt, szerencsésnek mondhatja magát a település, hiszen több minden megújult már a faluban. A tervek szerint pedig hamarosan a kastély is visszakaphatja régi fényét.

 

Az épület közvetlen szomszédságában lévő kertben – mely az Eszterházy Károly Egyetem gondozásában van – az Arborétumok napját tartották, s nem csak sétára nyílt alkalom. Látványos, természettudományos kísérleteket is megnézhettek az érdeklődők, s akár is próbálhatták. A gyerekek növény-és állatismerettel is gazdagodhattak. Zöllei Tamás arborétumvezető elmondta, kifejezett céljuk, hogy fiatal korban megismertessék a környezetet, annak védelmét a fiatalokkal. Tapasztalataik szerint a gyerekek sokkal fogékonyabbak e témák iránt, ha azt az iskolapadból kiszakadva, interaktív módon tapasztalhatják meg.

 

Címkék#Erdőtelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában