Heves Megye

2018.08.11. 11:30

Jövőre indulhatnak el a kiemelt fejlesztések

Idén tavasszal több alkalommal is beszámoltunk arról, hogy megyénkben több településen is kiemelt iskolafejlesztések­ kezdődhetnek. Megkérdeztük a megyénkben működő két tankerületi központ – Eger, Hatvan – igazgatóját, hol tartanak a beruházások.

B. K.

Tarnazsadányban jelenleg is dolgoznak Fotó: Berán Dániel 

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatott, hogy két pályázati konstrukcióban közel 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a tankerület. Ezen összeg egy részéből a bélapátfalvai, a kiskörei, a kompolti, a poroszlói és a sarudi iskola infrastrukturális fejlesztését végzik el. Jelenleg a tervezés zajlik. Jelen állás szerint ezekben az intézményekben 2019-ben kezdődnek meg a kivitelezési munkálatok.

Tarnazsadányban jelenleg is dolgoznak Fotó: Berán Dániel

A másik pályázati konstrukció hét intézmény felújítására ad lehetőséget. Ebből az Egri Pásztorvölgyi Általános ­Iskola és Gimnáziumban, az Egri Balassi Bálint Általános Iskolában, az Egri Kemény Ferenc Általános Iskola ­Ostorosi Tagiskolájában, a Hevesi József Általános Iskolában (Heves), az Egercsehi Zrínyi Ilona Általános Iskolában, a Besenyőteleki Berze Nagy János Általános Iskolában és a Tarnamérai Általános Iskolában történnek felújítások még az idén. Az Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban és az Egri Kemény Ferenc Általános Iskola ­Ostorosi Tagiskolájában már megkezdődött a kivitelezés, a többi intézményben az előkészületek zajlanak.

A fentieken túl, saját költségvetési forrásból, mintegy 130 millió forint értékben újítják fel az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskoláját, ahol jelenleg is folyik a munka. Az őszi tanévkezdésre a felújítások nagy része befejeződik.

A Hatvani Tankerületi Központ három intézményében terveznek nagyszabású, több százmilliós felújítást. Az infrastrukturális fejlesztéseket Parádon és Pétervásárán, Lőrinciben pedig két épületben valósítják meg. Az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítésére vonatkozóan a közbeszerzési eljárás lezárult. A nyertes vállalkozóval a szerződéskötés megtörtént. Jelenleg a tervek készítése zajlik – tudtuk meg Horváth Mártától, a Hatvani Tankerület igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában