hatvan

2018.08.24. 15:04

Több mint futás: közösségi élmény

Ismét közösen futottak a Fut60 sportolói az elmúlt hétvégén.

T. O.

Egyre többen csatlakoznak Fotó: Albert Péter

A részvevők az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolától indultak, s csaknem tizennyolc kilométeres távot teljesítettek. A mostani futás célja a 33. Wizz Air Félmaratonra való felkészülés volt, amelyet szeptember 7-én rendeznek meg Budapesten.

– A tréning főként azok számára jelentett megfelelő felkészülési lehetőséget, akik életük első félmaratonját teljesítik a szeptemberi megmérettetés során, de azoknak is kiváló alkalom, akik a szinten tartás érdekében vagy „csak” a sport kedvéért csatlakoztak hozzánk – mondta Czmorek Piroska, a Fut60 futónagykövete. Hozzátette: nyáron több nagy megmozdulásban vettek részt sportolóik, annak ellenére is, hogy sokan ebben az időszakban nyaraltak, s majd csak szeptembertől lesznek újra aktívak a közösségi futásokban.

Ebben az évben egyébként sok új taggal bővül a Fut60 csapata, amely jól bizonyítja, hogy az emberek egy-egy jó közösségi élményért és az egészséges életmódért szívesen megmozdulnak.

Egyre többen csatlakoznak Fotó: Albert Péter

– Felemelő élmény megtapasztalni, hogy a Facebook-­csoportunkban egy új esemény meghirdetését követően pár óra múlva komoly közösség alakul ki, és sokan jelzik csatlakozásukat. A legtöbbünk számára sokat jelent, hogy tartozunk valahová, segítjük egymást egy-egy újabb cél elérésében, majd pedig megosztjuk egymással tapasztalatainkat – fogalmazott Czmorek Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában