HATVAN

2018.09.18. 11:00

Bűzügy: kétezernél többen írtak alá

Vasárnapig több mint kétezren látták el kézjegyükkel azokat az íveket, amelyeken a várost elárasztó bűz ellen tiltakoznak.

T. O.

Aláírásukkal is kifejezték véleményüket a helyzetről Fotó: Albert Péter

Az aláírásgyűjtést a múlt szerdán tartott lakossági fórumon hirdette meg Horváth Richárd polgármester. Mint fogalmazott, az önkormányzat hatáskör híján jogilag tehetetlen a kellemetlenség felszámolásában, de mindent elkövetnek, hogy a hatóságok előtt nyomatékosítsák: több tízezer ember életét megkeserítő problémáról van szó. Az aláírók arról nyilatkoznak, hogy rendszeresen fekáliára és kátrányra emlékeztető bűzt éreznek, ami akadályozza őket a lakóhelyükként szolgáló ingatlan, s a közterületek rendeltetésszerű és zavartalan használatában.

Aláírásukkal is kifejezték véleményüket a helyzetről Fotó: Albert Péter

Az íveket hétfőtől péntekig 16 és 18 óra között a belvárosi postánál és az újhatvani templom közelében lehet aláírni, vasárnaponként délelőtt 9 és 11 óra között a Csányi úti piacnál támogatható a kezdeményezés. A napokban a polgármesterrel, Szinyei András és Lestyán Balázs alpolgármesterekkel az élen a település vezetői is megjelentek a standoknál, felhívva az érdeklődők figyelmét az akció jelentőségére.

Mint megírtuk, az önkormányzat és az ügyben eljáró Egri Járási Hivatal is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen környezetkárosítás miatt a város külterületén talált nagy mennyiségű büdös, olajos massza miatt, amely az elsődleges mérések szerint környezetvédelmi határértéket meghaladó szennyeződéseket tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában