Eger, Felnémet

2018.09.02. 09:38

Édes, ínyenc lecsót is kóstolhattak a nagy sikerű fesztiválon

Rendhagyó finomságok közül válogathattak azok, akik ellátogattak szombaton a VIII. Felnémeti Lecsófőző Fesztiválra.

Süli K.

Az eseményen ismét szép számmal indultak csapatok, volt, aki gombát, csirkemájat és velőt is tett a lecsóba, s hozzá marhahússal töltött baconbe göngyölt szűzérmét és kapros túrógombócot kínált, de olyan csapat is akadt akik nagyot álmodtak, s egy pikáns, mézes-bazsalikomos lecsót készítettek fokhagymás minilángossal.

Finom falatokban és jókedvben nem volt hiány Fotó: Márkus Attila

– Tavaly is részt vettem a versenyen, és akkor az egyik zsűritag megjegyezte, hogy izgalmas ízt ad az ételnek, ha a hagymát megkaramellizáljuk egy kicsit. Ezért idén úgy döntöttünk, kipróbáljuk. A hagymát még a főzés elején cukorral és mézzel futtattuk meg, majd jött a többi hozzávaló, és bazsalikomot is tettünk hozzá, kíváncsian várjuk, hogy sikerül – részletezte Jakab Gabriella, az édes lecsó megálmodója.

A versenyt számos program kísérte, voltak fellépések, gyermekjátékok és egy rekordkísérlet keretében több száz Opel Vectra C márkájú jármű is felvonult a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában