KEREKHARASZT

2018.09.04. 16:27

Elhelyezték a szennyvízhálózat alapkövét

A korabeli politika bosszút állt a leválásért.

T. O.

Időkapszulát helyeztek el az alapkőben Fotó: Albert Péter

A település életében két meghatározó beruházás zajlik az idén. Az egyik munkálatai már elkezdődtek: a községet Heréddel összekötő utat felújítják, megkönnyítve ezzel az M3-as autópálya elérhetőségét.

A másik fejlesztés a 750 millió forintból megvalósuló szennyvízhálózat, amelynek részeként a 361 ingatlant érintő önerős részt is a kormány biztosítja. Ennek az alapkőletételére került sor kedden. Szabó Ádám polgármester szerint ez a legjelentősebb fejlesztés azóta, hogy 2006-ban Kerekharaszt függetlenedett Hatvantól. Az ünnepségen jelen volt Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki oroszlánrészt vállalt a beruházáshoz szükséges anyagiak előteremtésében. Az ünnepi beszédek után időkapszulát helyeztek el az alapkőben a környékbeli polgármesterek közreműködésével.

Időkapszulát helyeztek el az alapkőben Fotó: Albert Péter

A körzetben Kerekharaszt az egyetlen község, amelynek még nincs szennyvízhálózata, mivel a Hatvantól történő leválás idején az akkori meghatározó politikusok nem tartották fontosnak, hogy az önkormányzat a térségi rendszerhez csatlakozzon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában