Felsőtárkány

2018.09.21. 19:00

Konditermet avattak: sportolásra buzdítják a felsőtárkányiakat

Jövő hétfőtől már egy korszerű eszközökkel felszerelt, tágas, felújított helyen sportolhatnak a felsőtárkányiak. Pénteken átadták a község megújult konditermét. A helyiek régi vágya teljesült a beruházásnak köszönhetően.

Süli Kinga

Az ünnepélyes eseményen elhangzott, huszonnégymillió forint pályázati támogatásból újult meg az épület, amely a konditeremnek és a falu tavasszal átadott bölcsődéjének ad otthont. Az edzőterem berendezéseit és még néhány kiadást előre meghitelezett az önkormányzat, abban bíznak, hogy egy korábban benyújtott pályázatnak köszönhetően utólagosan kapnak majd rá forrást.

A programon jelen volt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, aki kiemelte, az elmúlt években sok terv és álom valósult meg a községben. Felsőtárkány a térség egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált. Aláhúzta, az a nemzet, amelyik sportol, edzettebb, ellenállóbb lesz, ezért a magyarok testedzésre buzdítása kiemelten fontos feladat, ezt pedig nagyban segíti a most megvalósult felsőtárkányi fejlesztés.

Juhász Attila Simon településvezető kiemelte, korábban ugyanezen a helyen működött edzőterem a helységben, de fontosnak érezték, hogy a tárkányiak korszerű körülmények között edzhessenek, ezért döntöttek az épület felújításán felül az eszközpark teljes cseréje mellett.

– Kardiogépeket, erőfejlesztő eszközöket vásároltunk, modern típusokat, hogy a testépítők is tudjanak gyakorolni. A terem már hétfőn kinyit. Régóta várják ezt a pillanatot az itt élők. Harminc személy előzetesen már jelezte, hogy szeretne rendszeresen járni, biztos vagyok benne, hogy kellően kihasznált lesz a konditerem – fejtette ki a polgármester. Hozzátette, alapítanak egy testedző klubot, s aki elfogadja ennek az alapszabályzatát és befizet egy jelképes éves díjat – ami a személyre szóló belépőkártya árát fedezi –, az korlátlanul használhatja majd a termet.

Fotók: Lénárt Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában