Eger

2018.09.28. 09:44

Nyílt családi napot rendez a Harlekin Bábszínház

Hello, Harlekin! címmel évadnyitó családi napot rendez a Harlekin Bábszínház szombaton.

Sz. K.

Éry-Kovács András, a Harlekin igazgatója Fotó: Huszár Márk

– Mire számíthatnak az ingyenes eseményen az érdeklődők?

– Vasárnap lesz az első előadásunk az évadban, ez elé tettünk nyílt családi napot. Ünnepélyes megnyitóval kezdünk fél tízkor, a Harlekin Bábszínház megújult épületét adja át Martonné Adler Ildikó alpolgármester. Tíz órától játsszuk a Kukucs című darabot, délután háromkor a Hüvelyk Matyi kalandjait. A nap folyamán a kicsiktől minden korosztályon át haladunk a felnőttekig. Este a gimnazisták nézik meg a Stop című kortárs magyar drámát.

Éry-Kovács András, a Harlekin igazgatója Fotó: Huszár Márk

– A korábbi évekhez képest miben más az idei családi nyílt nap?

– Az idei egész napos program. A bábszínjátszás nem korosztályos, hanem műfaji kérdés. Ezért mindenkinek érdekes, izgalmas lehet műfajilag is. Aki ellátogat, mindenki megtalálja a számítását. Ne gondolják a felnőttek, hogy ez csak a gyerekek világa! Szeretnénk, hogy érzékeljék a nézők, ez egy totális színház.

– Jellemezné a bábszínházat?

– Itt minden van, látvány, zene, tánc, mozgás. Ma a bábszínjátszás nagyon komoly, modern, kortárs színházi kifejezésforma. Ezért mutattuk be annak idején a Don Quijote-t, amivel nyugdíjasoknak is örömet tudtunk okozni. Az évi öt bemutatóból négy gyerekeknek készül. A gimnazisták is ellátogathatnak hozzánk. Azt tapasztaltuk, hogy van törzsközönség, akik szeretik a Harlekint.

Címkék#harlekin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában