eger

2018.09.13. 20:49

Tanévnyitó találkozó: gondok vannak pedagógus ellátottság terén

Tanévnyitó találkozót tartott csütörtökön a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Heves megyei szervezete a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban.

S. S.

Balogh Éva megyei elnök köszöntötte a résztvevőket, köztük a nyári tisztújítás során országos elnökké választott Szabó Zsuzsát. A szakmai tanácskozáson mások mellett dr. Selmeciné dr. Csordás Mária, a szervezet jogtanácsosa tartott előadást az új tanévre érvényes jogszabály-változásokról. Az 1991 óta a szakszervezetet szolgáló szakember a számos új előírás közül a nyugdíjba vonulásról szóló tudnivalókat elemezte.

Tájékoztatót adott a tanévkezdésről a megyénkben működő mindkét tankerületi központ igazgatója. Ballagó Zoltán, az egri vezetője a szakszervezettel való együttműködést konstruktívnak és harmonikusnak nevezte. Hangsúlyozta, az elmúlt év decemberében megkötötték a kollektív szerződést a PSZ-szel, s az abban foglaltak maradéktalanul teljesülnek.

– A pedagógus ellátottság terén a gondjaink ugyanazok, mint országosan. Gyógypedagógusból és természettudományokat tanítókból van hiány – fogalmazott.

Barcziné Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ irányítója arról beszélt, hogy bár reprezentatív szervezet híján náluk nem született kollektív szerződés, az együttműködés kiegyensúlyozott az érdekvédelmi szervezettel.

Az újjáalakult PSZ szerepéről, s az eddigi munkájáról Szabó Zsuzsa, a PSZ országos elnöke számolt be a megjelenteknek.

Címkék#pedagógus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában