EGER

2018.09.19. 17:20

Tehetség, kitartás, akaraterő jellemezte dr. Frank Máriát

Egri gyermekorvos kapta az emlékplakettet.

Süli K.

Huszonnegyedik alkalommal emlékeztek meg tisztelői dr. Frank Mária egykori egri gyermekorvosról szerdán emlékülésen, a Markhot Ferenc Oktatókórházban. Az eseményen átadták a dr. Frank Mária Emlékplakettet is, amelyet idén dr. Ferencz Márk gyermekgyógyász rezidens vehetett át.

A rendezvény dr. Frank Mária méltatásával kezdődött, dr. Vargyay Éva a kórház gyermekosztályának főorvosa emlékezett meg a doktornőről. Úgy fogalmazott, dr. Frank Máriánál a tehetséghez kitartás, akaraterő és nagy szorgalom társult, akár sportról – többszörös magyar bajnok úszó volt a doktornő – akár gyógyító tevékenységről volt szó. Aláhúzta, az elismerést a doktornő férje, dr. Renn Oszkár alapította azzal a céllal, hogy támogassa a gyermekgyógyász szakembereket.

Dr. Ferencz Márk tevékenységét díjazták Fotó: Berán Dániel

A díjazott a program keretében bemutatta pályázatát, a gyermekkori cukorbetegség típusait, előfordulását és megjelenését kutatta. A Bartusz György, Munkácsy-díjas szlovákiai magyar szobrász által készített bronz emlékplakettet Renn Gábor, dr. Frank Mária fia adta át a díjazottnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában