Kétútköz

2018.10.07. 21:38

Aszfaltozott út visz végre Kétútköz felé

Tizennégy vállalkozáson segít a beruházás.

S. S.

A Heves Megyei Közgyűlés képviselője, dr. Juhász Attila Simon ­avatta fel vasárnap a kétútközi Graefl-kastélynál a – két önkormányzat sikeres pályázata eredményeképpen – megvalósult bekötőutat. A 2,5 kilométeres út koronaszélessége 3,2 méter, tizennégy vállalkozás érdekeit, illetve a kétútközi tanyán élő emberek kényelmét szolgálja.

Újlőrincfalva és Poroszló útfelújításra és kommunális gépek vásárlására pályázott és mindösszesen 92 millió forintos beruházást valósított meg. A poroszlói önkormányzat 9,8 millió forintot biztosított a megvalósításhoz. Az esemény egyúttal a Szerencsés Györgyi és Szepesi Péter tulajdonát képező szecessziós kastélyban történt fejlesztés átadóünnepsége is volt.

Dr. Juhász Attila Simon szerint a sztrádaminőségű bekötőút 14 vállalkozás érdekeit, illetve a kétútközi tanyán élő emberek kényelmét szolgálja. Tizenhárom vállalkozás mezőgazdasági tevékenységet folytat több mint 1300 hektár földterületen.

A Graefl-kastély társtulajdonosa, Szerencsés Györgyi kérdésünkre elmondta, hogy az ország egyetlen meglévő szecessziós kastélyát férjével, Szepesi Péterrel gondozzák. Most egy 120 férőhelyes pavilon létesült, ami része a turisztikai célú fejlesztéseiknek.

Címkék#Kétútköz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában